Pincepörkölt


Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

0.5 kg
gomba
1.2 kg
burgonya
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 db
tv paprika
2 db
paradicsom
20 dkg
Dárdás füstölt szalonna
500 g
Kedvenc Hentese sertéslapocka
8 dl
Kékforrás természetes ásványvíz
ízlés szerint
3 ek
PENNY fűszerpaprika őrlemény
0.5 ek
PENNY morzsolt majoranna
1 tk
Czifra csemege paprikakrém
1 db
PENNY marhahúsleves kocka
1 ek
Zöldségeskert sűrített paradicsom

Előkészítés

1
A szalonnát felszeleteljük, vékonyabb darabokra, kiolvasztjuk, és a zsírján megfuttatjuk az apróra vágott hagymát.
2
Beletesszük a kockára vágott húst, a darabolt gombát, majd kevergetve jól átsütjük, amíg egy kissé kérget nem kap a hús.
3
Ezután felöntjük vízzel, belekeverjük a szétnyomott fokhagymát, marhahúsleves kockát, fűszerezzük, sózzuk.
4
A paprikát és a paradicsomot is hozzá tesszük.
5
Fedő alatt sütjük, közben az elpárolgott vizet pótoljuk.
6
Közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb hasábokra vágjuk.
7
Amikor majdnem megfőtt a pörköltünk, akkor adjuk hozzá a paradicsompürét, megszórjuk piros paprikával,(csípős paprikát is tehetünk rá) felöntjük vízzel, amikor felforrt bele tesszük a burgonyát és kis lángon fedő alatt készre főzzük.

Hasonló receptek