Sajtos-tejfölös lángos


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
100 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek
  • Vendégvárók, snackek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Lángos
  • 1 csomag
    PENNY instant élesztő
  • 1 kg
    PENNY finomliszt
  • 0.2 liter
    Sissy tej
  • 2 dl
    Kékforrás mentes ásványvíz
  • 1 teáskanál
    PENNY kristálycukor
  • 2 evőkanál
    PENNY étolaj
  • 1 evőkanál

Sütés
  • 1 liter
    PENNY étolaj

Feltét
  • ízlés szerint
    Fokhagyma
  • ízlés szerint
    Sissy tejföl
  • ízlés szerint
    Sissy trappista sajt

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Első lépésként a tejet meglangyosítjuk. Egy pohárba tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük a tej felével. Lefedjük, és hagyjuk felfutni.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy tálba tesszük a lisztet, a sót, és jól összekeverjük. A közepébe mélyedést csinálunk, ebbe tesszük az olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és egy kevés langyos vizet. Elkezdjük összekeverni, a vizet apránként adjuk hozzá. Ha már közepesen lágy a tészta, átdolgozzuk, kelesztőtálba tesszük, és kb. 1 óra hosszat kelesztjük.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Ezután egy tálcát beolajozunk, és olajos kézzel kis halmokat szaggatunk a tésztából, majd a tálcára kicsit távolabb tesszük egymástól a tésztákat. Konyharuhával letakarjuk, így kelesztjük tovább.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Amikor már szép nagyra megnőttek a tészták (kb. 30 perc), akkor lehet kezdeni sütni.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy serpenyőbe bőséges olajat öntünk, jól felmelegítjük, majd az olajos kézzel jól széthúzott és megformált tésztát belehelyezzük. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük 1-1 perc alatt. Lecsepegtetjük, törlőpapírra szedjük, nehogy a maradék olajat is felszívja.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Tálaláskor megsózzuk, tejföllel megkenjük, reszelt tal megszórjuk. Aki szereti, még fokhagymával is megkenheti.

Hasonló receptek