Sajtos-tejfölös lángos


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
100 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Lángos
1 csomag
PENNY instant élesztő
1 kg
PENNY finomliszt
0.2 liter
Sissy tej
2 dl
Kékforrás mentes ásványvíz
1 teáskanál
PENNY kristálycukor
2 evőkanál
PENNY étolaj
1 evőkanál

Sütés
1 liter
PENNY étolaj

Feltét
ízlés szerint
Fokhagyma
ízlés szerint
Sissy tejföl
ízlés szerint
Sissy trappista sajt

Előkészítés

1
Első lépésként a tejet meglangyosítjuk. Egy pohárba tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük a tej felével. Lefedjük, és hagyjuk felfutni.
2
Egy tálba tesszük a lisztet, a sót, és jól összekeverjük. A közepébe mélyedést csinálunk, ebbe tesszük az olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és egy kevés langyos vizet. Elkezdjük összekeverni, a vizet apránként adjuk hozzá. Ha már közepesen lágy a tészta, átdolgozzuk, kelesztőtálba tesszük, és kb. 1 óra hosszat kelesztjük.
3
Ezután egy tálcát beolajozunk, és olajos kézzel kis halmokat szaggatunk a tésztából, majd a tálcára kicsit távolabb tesszük egymástól a tésztákat. Konyharuhával letakarjuk, így kelesztjük tovább.
4
Amikor már szép nagyra megnőttek a tészták (kb. 30 perc), akkor lehet kezdeni sütni.
5
Egy serpenyőbe bőséges olajat öntünk, jól felmelegítjük, majd az olajos kézzel jól széthúzott és megformált tésztát belehelyezzük. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük 1-1 perc alatt. Lecsepegtetjük, törlőpapírra szedjük, nehogy a maradék olajat is felszívja.
6
Tálaláskor megsózzuk, tejföllel megkenjük, reszelt tal megszórjuk. Aki szereti, még fokhagymával is megkenheti.

Hasonló receptek