Vega golyók tejfölös mártogatóssal


Előkészítés
25 perc
Elkészítés teljes ideje
90 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek
  • Vegán receptek
  • Vendégvárók, snackek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Golyók
  • 1 darab
    Sárgarépa
  • 10 dkg
    Csiperkegomba
  • 10 dkg
    PENNY zsemlemorzsa
  • 2 gerezd
    Fokhagyma
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • 1 teáskanál
    Bazsalikom
  • 1 teáskanál
    Petrezselyem
  • 1 teáskanál
    Oregánó
  • 2 evőkanál
    San Fabio sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál
    MYBio extra szűz olívaolaj
  • 2 darab
    Tojás

Mártogatós
  • 200 gramm
    Sissy tejföl
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • 2 gerezd
    Fokhagyma
  • 1 teáskanál
    Petrezselyem
  • 1 teáskanál
    Oregánó
  • 1 teáskanál
    Bazsalikom

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy tálba öntjük a reszelt sárgarépát, a megtisztított, apró kockákra vágott gombát és a zsemlemorzsát. Beledobjuk a reszelt fokhagymát, majd szépen sorban az összes többi alapanyagot.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Jól elkeverjük, majd a hűtőbe tesszük, amíg a mártogatóst elkészítjük.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A zöldséges masszából ízlés szerint kisebb-nagyobb golyókat gyúrunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, és 200 fokon, 20 perc alatt megsütjük.
  4. accessibility.recipes.cookingstep

    A mártogatóshoz:

    Egy tálba öntjük a tejfölt, a reszelt fokhagymát, majd a fűszereket, és jól kikeverjük. Hűtőben pihentetjük, amíg sülnek a golyók.

Hasonló receptek