A mandulás körtekrémleves szuper egyszerűen elkészíthető! Első lépésként a kristálycukrot egy lábasba tesszük, és közepes hőfokon karamellizáljuk. Hozzáadjuk a megpucolt, kb. 2 cm-es darabokra vágott körtét, és kb. 1 perc alatt megfuttatjuk rajta.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Felöntjük a mandulatejjel, beletesszük a fahéjrudat és a szegfűszeget, majd forrástól számítva 8-10 percig főzzük. Kivesszük belőle a fűszereket, és az egészet egy botmixer segítségével leturmixoljuk.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Tányérba szedjük a levest, a tetejét pedig megszórjuk az apró kockákra vágott körtével, a mandulával és egy csipet fahéjjal. Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom!
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
650 g
körte
60 g
PENNY kristálycukor
700 ml
mandulatej
4 db
PENNY szegfűszeg
1 rúd
PENNY fahéj
60 g
PENNY mandulabél
Előkészítés
1
accessibility.recipes.cookingstep
A mandulás körtekrémleves szuper egyszerűen elkészíthető! Első lépésként a kristálycukrot egy lábasba tesszük, és közepes hőfokon karamellizáljuk. Hozzáadjuk a megpucolt, kb. 2 cm-es darabokra vágott körtét, és kb. 1 perc alatt megfuttatjuk rajta.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Felöntjük a mandulatejjel, beletesszük a fahéjrudat és a szegfűszeget, majd forrástól számítva 8-10 percig főzzük. Kivesszük belőle a fűszereket, és az egészet egy botmixer segítségével leturmixoljuk.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Tányérba szedjük a levest, a tetejét pedig megszórjuk az apró kockákra vágott körtével, a mandulával és egy csipet fahéjjal. Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom!