Mandulás körtekrémleves


Elkészítés teljes ideje
25 perc
Nehézség

Kategória
  • Levesek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 650 g
    körte
  • 60 g
    PENNY kristálycukor
  • 700 ml
    mandulatej
  • 4 db
    PENNY szegfűszeg
  • 1 rúd
    PENNY fahéj
  • 60 g
    PENNY mandulabél

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A mandulás körtekrémleves szuper egyszerűen elkészíthető! Első lépésként a kristálycukrot egy lábasba tesszük, és közepes hőfokon karamellizáljuk. Hozzáadjuk a megpucolt, kb. 2 cm-es darabokra vágott körtét, és kb. 1 perc alatt megfuttatjuk rajta.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Felöntjük a mandulatejjel, beletesszük a fahéjrudat és a szegfűszeget, majd forrástól számítva 8-10 percig főzzük. Kivesszük belőle a fűszereket, és az egészet egy botmixer segítségével leturmixoljuk.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Tányérba szedjük a levest, a tetejét pedig megszórjuk az apró kockákra vágott körtével, a mandulával és egy csipet fahéjjal. Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom!