Medvehagyma leves sajtos rúddal


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
120 perc
Nehézség

Kategória
  • Levesek
  • PENNY Séf
  • Ünnepi fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Leves
  • 2 csokor
    Friss medvehagyma
  • 3 darab
    Sárgaburgonya
  • 3
    Vöröshagyma
  • 2 liter
    Zöldség alaplé
  • 100 gramm
    Sissy teavaj
  • 250 ml
    Sissy habtejszín
  • 1 csomag
    PENNY TO GO bébispenót
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • 1 csomag
    San Fabio prosciutto crudo
  • 1 csomag
    San Fabio grana padano
  • 2 evőkanál
    San Fabio extra szűz olívaolaj
  • 1 csomag
    PENNY dióbél

Sajtos rúd
  • 400 gramm
    PENNY búzaliszt
  • 250 gramm
    Sissy teavaj
  • 90 gramm
    Víz
  • 15 gramm
    PENNY ételecet
  • 15 gramm
  • 2 darab
    Tojás
  • 10 gramm
    PENNY fűszerpaprika
  • 200 gramm
    Milkéria reszelt trappista

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep

    Medvehagyma krémleves

    Meleg lábasban habzó vajon megfuttatjuk a félfőre vágott vöröshagymát és burgonyát.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Mikor megpirult, felöntjük a tejszínnel, sóval és borssal ízesítjük. 
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Mikor a burgonya puhára főtt, hozzáadjuk a megmosott és felcsíkozott medvehagymát (ebből egy nagy csipettel félre rakunk a tálaláshoz), egy percig főzzük. 
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Felöntjük a zöldség alaplével, majd turmixgépbe téve egyneműsítjük. 
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    A sonka chips-hez a szeletelt sonkát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, még egy sütőpapírral lefedjük és egy másik tepsivel préselve sütjük 180C fok előmelegített sütőben, légkeverésen 14 percig. Ha egyenletesen pirulva megsült, hagyjuk kihűlni.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    A levesbetéthez a  durvára vágott diót 1 teáskanálnyi olívaolajon egy csipet sóval serpenyőben megpirítjuk.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Tálalásnál a leves tetejére pár csepp olíva olajat csorgatunk, megszórjuk a sült dióval és sajt forgáccsal, majd egy csipet friss felcsíkozott medvehagyma levéllel fejezzük be, mellé pedig sajtos rudat kínálunk.
  8. accessibility.recipes.cookingstep

    Sajtos rúd

    A lisztet, vajat, vizet és ecetet alaposan összegyúrjuk a konyhai robotgépben.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Folpakba csomagoljuk a kész tésztát és hűtőbe téve 30 percet pihentetjük. 
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Lisztes deszkán fél centi vastagra nyújtjuk. 
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Megkenjük a fűszerpaprikával felvert tojással, majd rászórjuk a reszelt sajtot.
  12. accessibility.recipes.cookingstep
    Zsírpapír alatt enyhén rányújtunk (így belemegy kicsit a sajt a tésztába és vágás után, ha fagyasztjuk sem pereg le róla), késsel vagy derelye vágóval formára vághatjuk (1x15cm).
  13. accessibility.recipes.cookingstep
    180C fok légkeverésen 10-12 perc alatt aranybarmára sütjük.