Őszi minestrone leves


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
70 perc
Nehézség

Kategória
  • Levesek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 3 evőkanál
    PENNY étolaj
  • 1 gerezd
    Fokhagyma
  • 3 levél
    Zsálya
  • 1 ág
    Rozmaring
  • 2 darab
    Babérlevél
  • 1 fej
    Vöröshagyma
  • 3 darab
    Sárgarépa
  • 0.5 darab
    Zellergumó
  • 1 doboz
    PENNY babkonzerv
  • 1.25 dl
    San Fabio paradicsomszósz
  • 1 marék
    Zöldségeskert kelbimbó
  • 9 dkg
    Hajdina vagy barnarizs
  • 2 teáskanál

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy fazékban felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott zsályát, a finomra vágott rozmaringot és a babérlevelet, kb. 2 percig főzzük.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Ezután beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, a kockára vágott répát és a zellert, majd pár percig dinszteljük, amíg a hagyma átlátszó lesz.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Hozzáadjuk a babot, és a paradicsomszószt, alaposan összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, amennyi ellepi. Lefedjük, és 15 percig főzzük.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Végül hozzáadjuk a leveles kelt és a hajdinát is, hozzáöntünk még annyi folyadékot, hogy 5 cm-re ellepje, és félig lefedve addig főzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak.