Őszibarack krémleves


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Levesek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 4 darab
    Őszibarack
  • 1.5 evőkanál
    PENNY kristálycukor
  • 0.5 darab
    Citrom leve
  • 1.5 dl
    Kékforrás mentes ásványvíz
  • 1.5 dl
    Milkéria főzőtejszín
  • 3 dkg
    Sissy teavaj
  • 3 dkg
    PENNY kristálycukor
  • 1 dl
    Milkéria főzőtejszín
  • 1 marék
    Natúr, sótlan kesudió

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Három szem barackot meghámozunk, és kevés vízben feltesszük főni. Ízesítjük cukorral és citromlével. Ha kiengedte a levét, de még nem főtt szét, akkor hozzáadjuk a tejszínt, és egy turmixban krémesítjük. Ekkor ízlés szerint állítsuk be a levesünk állagát, ha szükséges, adjunk még hozzá egy kis tejszínt vagy vizet.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Amíg készül a leves, vajkaramellát főzünk. A vajat felolvasztjuk a cukorral, és ha már szép barna színe van, adunk hozzá egy kevés tejszínt, amitől szép selymes lesz. A maradék barackot is meghámozzuk, és félbevágjuk. A fél barackokat beleforgatjuk a vajkaramellbe, és tálalásig félretesszük.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Ha elkészültünk, a következőképpen tálaljuk.  Egy mélyebb tányér közepébe helyezzük a karamellben megforgatott barackot, öntünk köré a levesből, majd megszórjuk pirított kesudióval.