Répa-narancs krémleves


Elkészítés teljes ideje
40 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

1 fej
vöröshagyma
40 dkg
sárgarépa
1 db
narancs
6 dl
Kékforrás természetes ásványvíz
1 db
PENNY zöldségleves kocka
2 ek
PENNY napraforgó-étolaj
1 tk
PENNY őrölt szerecsendió
1 tk
PENNY őrölt fahéj
ízlés szerint
só, bors
1 db
citrom reszelt héja
4 ek
Milkeria főzőtejszín

Előkészítés

1
Pároljunk puhára 1 db megtisztított, apróra vágott hagymát 1 ek felforrósított olajon, majd nagy lángon pirítsuk aranybarnára. Adjunk hozzá őrölt 1/4 tk őrölt fahéjat és egy csipet szerecsendiót, majd öntsük fel 6 dl zöldségalaplével.
2
Tisztítsunk meg és vágjunk vékony karikákra 40 dkg sárgarépát, és ezt is keverjük a leveshez. Sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük 1 db citrom lereszelt héjával. Fedjük le, és pároljuk puhára a répát 10-15 perc alatt.
3
Adjuk a leveshez 1 db narancs levét, valamint 4 ek főzőtejszínt, majd pürésítsük botmixerrel. Melegítsük újra, de ne forraljuk fel!

Hasonló receptek