Sajtkrémleves ropogósra sült darálthússal


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
80 perc
Nehézség

Kategória
  • Levesek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1 csokor
    Újhagyma
  • 2 darab
    Sárgarépa
  • 3 evőkanál
    PENNY étolaj
  • 30 dkg
    Kedvenc Hentese sertés darálthús
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • 2 darab
    PENNY húsleveskocka
  • 50 dkg
    Sissy trappista sajt
  • 1 csokor
    Petrezselyem

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A répát meghámozzuk, felkockázzuk. Felhevítünk 2 ek olajat, és üvegesre sütünk rajta 1 ek aprított újhagymát.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve fehéredésig sütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, tányérba kanalazzuk.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A megmaradt olajat a visszamaradt zsiradékhoz adjuk, felforrósítjuk, és 5 percig pirítjuk rajta a megmaradt újhagymát és a répakockákat.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Felöntjük 1,5 l vízzel, beledobjuk a leveskockákat, és felforraljuk. Ezután közepes lángon 10 percig főzzük.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    A lereszelt sajtot a levesbe forgatjuk, és kevergetve további kb. 5 percig főzzük, amíg a sajt megolvad. Végül megsózzuk, megborsozzuk.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    A ropogósra sült darált húsos keverékkel és a finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.